EkonomijaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

U Žagubici novo postrojenje za nova radna mesta

ŽAGUBICA, (IST Media) Obeležavanje jubileja tridesete godišnjice uspešnog poslovanja i rada privatnog preduzeća „Srmeks“ iz Petrovca na Mlavi bio je i dobar povod da se u ataru sela Breznica, opština Žagubica, otvori Kamenolom „Glavica“ koji je u vlasništvu tog preduzeća.

 

Vrpcu su presekli predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević i zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić, u prisustvu predstavnika Instituta za puteve Srbije Branka Munjasa i predstavnika užeg rukovodstva dve susedne opštine – Petrovac i Žagubica, vlasnika i direktora privatnog preduzeća „Srmeks“ Srđana Cekića i zaposlenih radnika.

 

U ime rukovodstva opština Petrovac i Žagubica, predsednik opštine Petrovac, čestitao je domaćinima na novom radnom rezultatu, uspešnom poslovanju proteklih godina i otvaranju pogona koji ima veliki značaj za obe opštine.

 

„Privatno preduzeće „Srmeks“ je jedno od uspešnijih preduzeća u opštini Petrovac na Mlavi, sa 60 zaposlenih radnika. Vodeće je preduzeće u onome što je organizacija putne mreže u opštini Petrovac na Mlavi i ono što je vrlo značajno za kvalitetan rad, ali i za svakako jeftinije izvođenje radova je kamenolom koji je ovde danas zvanično pušten u rad, iako je već u funkciji neko vreme. Danas će drobilica koja je kapaciteta 1000 tona dnevno doprineti bržoj i uspešnijoj aktivnosti u našoj i u žagubičkoj opštini, kao i u drugim opštinama gde preduzeće „Srmeks“ radi“, istakao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević, a prenosi zvanični portal Žagubice.

 

srmeks 2

Srmeks “pravi” kamen

 

O značaju novootvorenom kamenolomu govorio je i zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić:

 

„Ovo je jedan izuzetno važan događaj, jer će u ovom kamenolomu, koji se nalazi na našoj teritoriji, biti upošljeno dosta ljudi iz opštine Žagubica, i naravno, saradnja sa invenstitorima, a naročito onim koji se bave putnom infrastrukturom je od izuzetnog značaja za jednu opštinu kao što je Žagubica, gde je putna infrastruktura u relevantno lošem stanju, odnosno iziskuje dodatna ulaganja. Mi smo ovde danas došli da domaćinu poželimo dugotrajan i uspešan rad i da zajedno prisustvujemo sa našim komšijama otvaranju jednog novog pogona koji će svakako doprineti i razvoju drugih sekundarnih delatnosti koje su vezane za preradu kamena“, rekao je Jovkić.

 

Srđan Cekić, vlasnik i direktor preduzeća „Srmeks“ istakao je da pripreme za eksploataciju, tačnije otvaranje ležišta, teku već godinu ipo dana unazad. Znatan deo novčanih sredstava opredeljen je za dovođenje kvalitetne struje viskokog napona na kop, što je rezultiralo instaliranjem drobiličnog postrojenja koje proizvodi oko 1000 tona karbonatske sirovine krečnjaka u jednoj smeni.

 

Kompletirane su i sve zakonom predviđene dozvole za otvaranje rudnika, a upotrebna vrednost sirovine u širokoj paleti proizvoda, pogodna je za građevinsku, putarsku, vodoprivrednu i druge grane industrije.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X