Deficit u budžetu opštine Bor za 2015. godinu 130 miliona

337 0
so bor featured
Iz arhive

BOR, (IST Media) Odbornici SO Bor, usvojili su na današnjoj sednici lokalnog parlamenta Odluku o budžetu opštine Bor za 2015. godinu, u iznosu od milijardu i 697 miliona dinara i sa deficitom od 130 miliona dinara.

 

I pored najavljene uštede od 250 miliona dinara, planirani rashodi u 2015. godini biće 1, 827 milijardu dinara. U odnosu na 2014. godinu, budžet će biti manji za 245 miliona.

 

Rukovodstvo opštine je ovogodišnji budžet ocenilo kao „štedljiv“, sa smanjenim troškovima od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Obrazloženo je da će budžetski novac biti ulagan samo u najneophodnije investicije, među kojima je i završetak treće trake na ulazu u Bor , početak sanacije puta Bor – Zlot i nastavak izgradnje vodovoda u zlotskom rejonu Manastirište i u Luki.

 

Deo sredstava biće izdvojen za subvencije nekim javnim preduzećima, a najviše Toplani 100 miliona dinara i Vodovodu 40 miliona dinara.

 

„Ta sredstva ne moramo da potrošimo, ali smo dali mogućnost da u datom trenutku intervenišemo, jer u suprotnom bismo zatvorili Toplanu i Vodovod. Nećemo upotrebiti subvencije ako menadžment Toplane i Vodovoda uspe da dug Toplane od 625 miliona dinara naplati bar 30 posto“, rekao je predsednik opštine Živorad Petrović.

 

Opozicija smatra da subvencije u budžetu nisu pravilno raspoređene i da je prethodno trebalo preispitati rad rukovodstva preduzeća za koje se izdvaja novac.

 

Odbornik Vlaške narodne stranke Predrag Balašević, smatra da je pre izdvajanja subvencija za neka preduzeća prethodno trebalo zatražiti odgovornost menadžera koji ih vode.

 

„Oni znaju da će svake godine iz budžeta dobiti subvencije i da će uspešno prebroditi grejnu sezonu i obezbediti vodu. Opštinsko rukovodstvo mora da sagleda i tu činjenici i da vidi da li su oni svojim planovima vodili računa da ne opterete previše opštinski budžet“, smatra Balašević.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X