Na iznenađenje rokera, ovogodišnju Gitarijadu otvara Marija Šerifović

472 2

ZAJEČAR, (IST Media) Ovogodišnju Gitarijadu, koja će, prema rečima organizatora imati humanitarni karakter, otvoriće Marija Šerifović, a njen nastup na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana, najavio je estradni menadžer i predsednik skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

 

Inače, kada govorimo o onome što bi 48. Gitarijada trebalo da bude, beleži se da je na ovogodišnji Konkurs za učešće demo bendova, pristiglo rekordnih 218 prijava iz sedam zemalja regiona, i to iz Srbije (162), BIH (27), Hrvatske (11), Crne Gore (7), Makedonije (6), Slovenije (2) i Bugarske (3), saopštio je organizator.

 

gitarijada

Teško im je bilo da najave Mariju Šerifović, ali je to učinio PSGZ – Saša Mirković

 

U konkurenciju demo bendova bilo je 189 validnih prijava koje su zadovoljile sve propozicije Konkursa. O odabiru 14 bendova koji će nastupiti u takmičarskom delu programa, odlučivala je selekciona komisija koju su činili Branimir Lokner, muzički kritičar i predsednik komisije, zatim Dragiša Radulović, urednik TMM magazina i Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograd 202.

 

Nakon obimnog i teškog zadatka odabira najkvalitetnijih, komisija je donela odluku da se za titulu pobednika takmiče demo bendovi:

 

1. REVOLT – Beograd (SRB)

2. GENOVA – Čakovec (CRO)

3. HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT – Travnik (BIH)

4. D ZOO – Subotica (SRB)

5. GODDAMN – Vranje (SRB)

6. JOHNNY ALMOST – Novi Sad (SRB)

7. SMOKE SHAKERS – Kavadarci (MAK)

8. MANITOU – Nikšić (MNE)

9. MEDA, VUK I SANDOKAN – Petrovac na Mlavi (SRB)

10. KIZA BLUZA BAND – Zaječar/Beograd (SRB)

11. INTHEROOM – Sarajevo (BIH)

12. ELKACHON – Novo Mesto (SLO)

13. MICROWAVE – Vršac (SRB)

14. Pobednik BDFL 2014

 

Bendovi koji su se kvalifikovali u završni program Festivala, stekli su pravo učešća na Rok akademiji koja će biti održana od 26 – 30. jula. Kao i ranijih godina, troškove prevoza, smeštaja, ishrane i učešća na Rok akademiji snosi organizator – Ustanova Gitarijada Zaječar.

 

 

NAGRADE:

 

 

Pobednik 48. Gitarijade po oceni stručnog žirija

(produkcija, snimanje i izdavanje albuma, snimanje spota i PR podrška)

 

Pobednik 48. Gitarijade po oceni stručnog žirija sa područja Republike Srbije

(produkcija, snimanje i izdavanje albuma, snimanje spota i PR podrška)

 

Pobednik 48. Gitarijade po oceni publike

(snimanje spota i PR podrška)

Prvi put na Gitarijadi, o pobedniku će odlučivati internacionalni žiri, a ukoliko pobednik ne bude srpski bend, ustanovljena je i nagrada pobednika sa područja Srbije, sa sličnim fondom nagrada.

 

Branimir Lokner je na konferenciji za novinare ocenio da je kvalitet prijavljenih bendova ove godine slabiji u odnosu na prošlu godinu, ali da postoji ujednačenos kvaliteta.

 

Svi spotovi i marketing spotovi biće usmereni prema kampanji za pomoć stanovništvu ugroženim poplavama da pošalju sms pomoć na 1003.

 

Iako je ranije ambiciozno najavljivano da će Gitarijada u Zaječaru nositi brend naslov “Gitarijada by Woodstock“, očigledno je da se organizator „zaleteo“, jer su zvaničnici festivala demantovali saradnju sa Zaječarom. Takođe, najava gostovanja Rage Against The Machine u Zaječaru se završila taman koliko je i bila ozbiljna.

 

Ovogodišnja Gitarijada održaće se od 29. jula do 2. avgusta.

 

Prvog dana, na otvaranju, na lokalitetu Romulijana će nastupiti Viva Vox, i to u novom izdanju, sa rok klasicima, a potom će nastupiti Vlado Divljan.

 

Drugog dana, u revijalnom delu na Kraljevici, sviraće Van Gogh, Partibrejkersi, Goblini, Yu grupa, Kerber i Dža ili Bu i Pero Deformero, a lista još nije defintivna jer se očekuju pregovori sa nekim stranim bendovima.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 2 comments

  1. Pingback: Na iznenađenje rokera, ovogodišnju Gitarijadu otvara Marija Šerifović | Vest dana

  2. Ivana Simonovic |

    I tako će se priča o Vudstoku završiti sa Marijom Šerifović. Kako je krenulo, možda i sa Darom Bubamarom. Jedina prava vrednost ovogodišnje Gitarijade biće to što je humanitarna. Ali imam jedno čisto tehničko pitanje – šta da rade oni koji nemaju mobilni telefon?

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X