1 od 5 miliona: Prodaja Zlatare Majdanpek finalni korak prodaje cele Istočne Srbije

143 0

 

Najavljenom prodajom Zlatare Majdanpek aktuelni režim sprovodi poslednje korake svoje prljave agende, a to je prodaja celog jednog regiona naše zemlje i stavljanja Istočne Srbije u privatne ruke, navodi se u saopštenju Pokreta „1 od 5 miliona“.
Privredni sud u Zaječaru doneo je rešenje o prodaji Zlatare Majdanpek, sa procenjenoj vrednosti od 259,4 miliona i početnom cenom od oko 130 miliona.
Nakon što je režim Srpske napredne stranke kroz navodno strateško partnerstvo kineskoj kompaniji Ziđin prodao ne samo rudarski basen, već uz to poklonio i svu imovinu rudnika, uključujući i rudarske stanove, njive, objekte, danas se nastavlja i finalna rasprodaja simbola istočne Srbije. I to po dobro utvrđenom receptu: sistematsko uništavanje Zlatare, obezvređivanje, blokiranje računa, proglašavanje stečaja, a onda “prodaja” za sitniš, i to ljudima iz vlasti ili bliskima vlasti, navodi se u saopštenju.
Pokret “1 od 5 miliona” pita predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića šta se desilo sa njegovim obećanjima da će država ponovo pokrenuti proizvodnju u Zlatari Majdanpek. On je ovo Majdanpečanima obećavao uoči izbora 2014. godine. Samo dve godine nakon toga Zlatara je gurnuta u stečaj, a preko 200 porodica ostalo je bez hleba na stolu.
„Podsećamo i da je Zlatara Majdanpek simbol partijskog pljačkanja Srbije koje se odvija već tri decenije, a naprednjačka vlast ga je usavršila: preko onoga kada je, po svedočenju radnika, početkom 2000-ih visoki državni funkcioner usred noći upadao u Zlataru i iznosio zlatne poluge, pa do danas kada se i poslednji grumen zlata otima građanima i stavlja u džepove režimlija i njihovih partnera“, saopštio je ovaj Pokret.
Pokret “1 od 5 miliona” upozorava kompletnu javnost da ono što se danas radi u istočnoj Srbiji, i kroz rudnik i kroz Zlataru, jeste scenario koji spremaju za celu Srbiju.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X