1. marta, Club “69” – The Bite

244 0

 

U petak, 1, marta u Clubu “69”, svira The Bite,

 

Genre: Riff ‘n’Roll

 

Ulaz – 100 dinara
Members:
Julijana Vincan (Vocals)
Igor Ilić (Bass)
Milan Nejković (Drums)
Mladen Vujović (Rhytm guitar)
Bojan Savić (Lead guitar)

 

 

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina.

 

 

Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

 

Prva postava THE BITE-a, bila je: MILA-vokal, MLADEN–bubnjevi, IGOR-bas, SLOBA-gitara, BOJAN-lead gitara. U vreme kada Mila odlazi, bend snima svoj prvi demo snimak u novembru 2003. godine, u studiju „AMADEUS“. Snimak je rađen „live“ sa svim snimljenim instrumentima sem vokala, koji će Una (URLIK BESNOG PILETA), novi vokal, u februaru 2004 dosnimiti. Produkciju radi Đura ( ex EYESBURN), koji će kasnije raditi sa mnogim zvučnim imenima domaće i strane scene.

 

Prvi zvanični snimak koji je jos uvek aktuelan snimaju u studiju kod Dadija ( ZONA B), koji radi i produkciju. S obzirom na svoje veliko iskustvo i kao muzicara blues benda, i producenta, Dadi daje svoj pečat u sirovu energiju svirke THE BITE-a. Na snimku kao „back“ vokal gostuje i prva pevačica Mila. Od 2006, na mesto Mladena, koji prelazi na gitaru jer i jeste gitarista, vraća se Sloba, ali na bubnjevima, međutim opet ubrzo napušta bend, da bi posle Borka ( ex PARTIBREJKERS), na njegovo mesto za bubnjevima došao Miša ( ANTI-DOTE). Pošto je Una napustila bend, krajem 2010-e grupi se pridružuje Julijana Vincan (HIMERA).
U novembru 2011, bend ulazi u studio, i snima EP, MAKE YOU MINE, sa pet pesama, snimljenih uživo kod Bareta u “BARE WIRED”, a koji najavljuje njihov novi album.
Kao bend koji se orijentisao na klubske svirke, THE BITE od početka svira po raznim klubovima u Beogradu i drugim gradovima. Iako najbolje zvuči na velikim koncertima, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki.

 

Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koji staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pevljive pesme sa sloganskim refrenima, i što je najbitnije dobar provod!

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X