1. marta, Club „69“ – The Bite

280 0

 

U petak, 1, marta u Clubu „69“, svira The Bite,

 

Genre: Riff ‘n’Roll

 

Ulaz – 100 dinara
Members:
Julijana Vincan (Vocals)
Igor Ilić (Bass)
Milan Nejković (Drums)
Mladen Vujović (Rhytm guitar)
Bojan Savić (Lead guitar)

 

 

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina.

 

 

Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

 

Prva postava THE BITE-a, bila je: MILA-vokal, MLADEN–bubnjevi, IGOR-bas, SLOBA-gitara, BOJAN-lead gitara. U vreme kada Mila odlazi, bend snima svoj prvi demo snimak u novembru 2003. godine, u studiju „AMADEUS“. Snimak je rađen „live“ sa svim snimljenim instrumentima sem vokala, koji će Una (URLIK BESNOG PILETA), novi vokal, u februaru 2004 dosnimiti. Produkciju radi Đura ( ex EYESBURN), koji će kasnije raditi sa mnogim zvučnim imenima domaće i strane scene.

 

Prvi zvanični snimak koji je jos uvek aktuelan snimaju u studiju kod Dadija ( ZONA B), koji radi i produkciju. S obzirom na svoje veliko iskustvo i kao muzicara blues benda, i producenta, Dadi daje svoj pečat u sirovu energiju svirke THE BITE-a. Na snimku kao „back“ vokal gostuje i prva pevačica Mila. Od 2006, na mesto Mladena, koji prelazi na gitaru jer i jeste gitarista, vraća se Sloba, ali na bubnjevima, međutim opet ubrzo napušta bend, da bi posle Borka ( ex PARTIBREJKERS), na njegovo mesto za bubnjevima došao Miša ( ANTI-DOTE). Pošto je Una napustila bend, krajem 2010-e grupi se pridružuje Julijana Vincan (HIMERA).
U novembru 2011, bend ulazi u studio, i snima EP, MAKE YOU MINE, sa pet pesama, snimljenih uživo kod Bareta u „BARE WIRED“, a koji najavljuje njihov novi album.
Kao bend koji se orijentisao na klubske svirke, THE BITE od početka svira po raznim klubovima u Beogradu i drugim gradovima. Iako najbolje zvuči na velikim koncertima, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki.

 

Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koji staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pevljive pesme sa sloganskim refrenima, i što je najbitnije dobar provod!

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X