Zbog birokratskih procedura Narodna biblioteka u Boru bez dnevnih novina

280 0

BOR, (IST MEDIA) Članovi Narodne biblioteke u Boru, koji su u čitaonici decenijama unazad prelistavali dnevne novine, od sutra, 4. septembra, neće više imati tu „privilegiju“.

 

t43tt

 

Kako smo saznali od zaposlenih u ovoj ustanovi, od sutra će Bibilioteka biti bez dnevnih izdanja novina „Blic“, „Danas“, „Večernje Novosti“ i „Politike“, ali i bez nedeljnika „NIN“, „Politikinog zabavnika“, „Stripoteke“, itd., odnosno svih dnevnih, nedeljnih i mesečnih izdanja domaće štampe koju je Biblioteka po računu kupovala na kiosku distributera „Futura“.

 

Zakon mora da se poštuje...ko još brine o posledicama
Zakon mora da se poštuje…ko još brine o posledicama

Prema onome što smo saznali, reč je o „novim pravilima poslovanja u skladu sa zakonom“. Da bi preneli 4.500 dinara koliko iznosi mesečni račun Biblioteke za štampu, Odeljenje za finansije traži da uz zahtev za prenos novca dostavimo račun i ugovor sa distributerom. Da bi dostavila ugovor, „Futura“ traži menicu a biblioteke kao budžetske ustanove ne posluju sa menicama.

 

Posle sulude i nerazumne odluke o obaveznom raspisivanju tendera za obnovu bibliotečkog fonda, o čemu je IST Media već pisala, ovo je još jedan udar na tu ustanovu kulture. Slepo praćenje zakona koji se često kosi sa samim sobom, ponovo uzima danak. I to tamo gde bi najmanje smelo.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. „Hvala“ državi što nam ukida knjige i novine a uvodi Farmu i Velikog brata! Samo napraed, kad potonemo da boli o srži! Sramota!

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X