Vagner ponovo prvi čovek Majdanpeka

185 2

MAJDANPEK, (tekst i foto: Ivan Popović, IST Media) Dejan Vagner, član Srpske napredne stranke, ponovo je izabran za predsednika opštine Majdanpek, na današnjoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na sednici je ustanovljena i vladajuća većina koju čine SNS sa 17 odbornika i koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS sa četiri, od ukupno 31 odborničkih mandata.

 

“Cilj nove vlasti u Majdanpeku biće podizanje kvaliteta rada i usluga stručnih službi u opštini i Javnih preduzeća, ali i bolja saradnja sa preduzećima i vraćanje Majdanpeku imidža rudarskog grada”, rekao je Vagner u izlaganju pred odbonicima.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Prema njegovim rečima, vlast u Majdanpeku će posebnu pažnju posvetiti utvrđivanju strategija za razvoj nedovoljno razvijenih privrednih grana.

 

“Barizaćemo se na donošenje strategije za razvoj poljoprivrede i stočarstva, a posebno turizma u okviru koga ćemo zaposliti turizmologe, ekonomistike, kako bi kvalitetno osmislili turističku ponodu baziranu i na saradnji sa ostalim gradovima iz okruženja”, rekao je Vagner.

 

On je za svog zamenika predložio Draška Ćetkovića, koji je i ranije obavljao ovu funkciju, a koga je podržalo svih 22 odbornika vladajuće većine.

 

Istu podršku imali su i predloženi članovi Opštinskog veća: Miomir Ivanović (SPS) zadužen za budžetski sistem i finansije, Beti Janković (JS) zadužena za zdravstvo, Danijel Stojanović (SNS) zadužen za obrazovanje, omladinu i naučno-tehnološka dostignuća, Ranko Keranović (SNS) za malu privredu i Slobodan Mršić (SNS) za saradnju sa Mesnim zajednicama.

 

Odbornici opozicione Demokratske stranke i Vlaške stranke su, nakon zakletve, napustili sednicu.

 

Za zamenika predsednika opštine izabran je Draško ćetković (SNS), dok je za predsednika SO Majdanpek izabran Slaviša Božinović (SPS).

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

  1. eks naprednjak milanovca |

   @seljak
   Da je časti i morala kandidati sa liste Sns-a iz milanovaca(draško,srećko,milka,vladica,nelica)i dr.nisu dobili mandat milanovčana da ih predstavljaju u lokalnom parlamentu.Dokle god budemo glasali sa stranke i njihove lidere umesti za ljude NIKAD nam neće biti bolje,jer se sve svodi na borbu za ličnu korist….

   Odgovori

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X