Uvećan opštinski budžet, pomoć porodiljama i novo evropsko obdanište

183 0

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Odbornici skupštine opštine Bor su usvojili drugi rebalans opštinskog budžeta, čime je on sada 2,460 milijarde dinara, odnosno veći za oko 17 procenata. U narednom periodu biće izdvojena sredstva za izgradnju Evropskog obdaništa, a takođe i za populacionu politiku.

 

 

Usvojen je predlog da se porodiljama povećaju jednokratna davanja i to: za prvo dete će porodilje dobijati 25 hiljada, za drugo 40, a za treće i četvrto po 70 hiljada dinara.

 

Na sednici su razrešeni dužnosti bivši i postavljeni novi v.d direktora u pojedinim preduzećima i ustanovama. U Javnom preduzeću „Bogovina” na mestu v.d. direktora imenovana je Nataša Jovanović, u Vodovodu Saša Mladenović, u Sportskom centru Bojana Dlbokić Dubočanin, a u Muzeju rudarstva i metalurgije Dragana Ignjatović, pošto je ostavku podneo dosadašnji vršilac dužnosti direktora, Igor Jovanović.

 

Takođe, potvrđeni su mandati novim odbornicima Srpske napredne stranke, Dragani Urošević i Staniši Negranoviću, koji su došli umesto Aleksandra Milikića i Jasmine Orlić, jer su oni na prošloj sednici izabrani za predsednika i zamenika predsednika Opštine Bor.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

“Nebeski lovci” u Boru

Piše - 13. novembar 2015. 0
BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Izložba ptica grabljivica “Nebeski lovci” otvorena je danas u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije. Izložene…

Završen WebDan u Boru

Piše - 14. april 2013. 2
BOR, Jednodnevna konferencija posvećena internetu, zaradi preko interneta i pokretanju web biznisa – WebDan održana je danas u muzičkoj školi…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X