Sredinom septembra nova ski staza i žičara na Crnom Vrhu

60 0

BOR, (IST Media) Izgradnja nove ski staze na Crnom Vrhu kod Bora privodi se kraju, najavljuju u Borskom turističkom centru.

 

Objašnjeno je da će nova staza biti dvostruko duža od dosadašnje (1,5 km), pa se za ljubitelje belog sporta postavlja i nova žičara sa korpama, poklona JP „Skijališta Srbije“.

 

Četrnaest stubova ski lifta predstavljaju poklon „Energoprojekta“ čije je ulaganje 125.000 evra a u izgradnju su se uključili RTB Bor kao najveći investitor sa 260.000 evra, ATB FOD 32.000 i JP Borski turistički centar.

 

Za turiste koji budu odseli u preuređenom hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, biće organizovan prevoz do staza.

 

Prema oceni direktora Borskog turističkog centra Milana Šerbule, staza je znatno bolja od prethodne a pojedine deonice zbog visokog nagiba spadaju u takozvanu „crnu stazu“ što pogoduje iskusnim smučarima.

 

Šerbula je najavio izgradnju dodatne infrastrukture, parkinga, kafića, ambulante, prostorije za iznajmljivanje opreme, toaleta i biletarnice.

 

Za Žičara će se koristiti i tokom leta a kapacitet je 1.200 skijaša na sat

 

Rok za završetak radova je 17. septembar.

(capture by TV Bor)

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Krivična prijava zbog 350 000 dinara

Piše - 9. april 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Zaječarska policija je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Saveta mesne zajednice…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X