Prosvetarima jednokratna pomoć u novembru

65 0

SRBIJA – Oko 108. 000 zaposlenih u prosveti dobiće krajem novembra jednokratnu pomoć, saopšteno je na konferenciji predstavnika prosvetnih sindikata nakon razgovora sa predstavnicima Vlade. 

 

Kako je preneo RTS, predstavnici sindikata prosvete će u ponedeljak, 2. novembra, o iznosu jednokratne pomoći razgovarati sa predsednikom Vlade, Aleksandrom Vučićem, a njihov zahtev će biti da pomoć bude u iznosu jedne plate.

 

ucionica skola

Štrajkom upozorenja, u kome je juče učestvovalo 1.017  od 1.800 matičnih škola u Srbiji, prosvetari su izrazili nezadovoljstvo Zakonom o platnim razredima koji nije obuhvatio predloge sindikata, kao i zbog izgubljenih 30-60.000 dinara na godišnjem nivou zbog smanjenja plata u okviru mera štednje Vlade Srbije.

 

Štrajk upozorenja održao se i u nekoliko borskih škola. Prvi čas u obe smene nije održan u Gimnaziji “Bora Stanković”, a štrajku se pridružilo i nekoliko profesora Mašinsko- elektrotehničke škole, kao i OŠ “Dušan Radović”, “Stanoje Miljković” u Brestovcu i “Đura Jakšić” u Krivelju.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Rudar "prošetao" do Livnice

Piše - 2. March 2012. 0
BOR – (Saša Trifunović) Postament na kružnom toku kod Doma zdavlja, na kome se donedavno okretala skulptura rudara odnedavno je prazan,…

Takmičenje u klizanju

Piše - 5. February 2014. 0
BOR, (IST Media) Na gradskom klizalištu će se u subotu 8. februara, sa početkom u 10 časova održati četvrto po redu…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X