Produžen rok za privatizaciju Industrije za preradu Majdanpek

160 0

MAJDANPEK – Zaposleni u Industriji za preradu Majdanpek moraće da sačekaju iduću nedelju da saznaju hoće li preduzeće u kome rade biti privatizovano ili ne. Naime, kako piše dnevni list Danas, prema ranije objavljenom pozivu prodaja imovine IPM-a trebalo je da otvaranjem ponuda bude završena 14. oktobra, međutim Agencija za privatizaciju objavila je izmenu Javnog poziva za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine ovog peduzeća u čijem su sastavu Zlatara Majdanpek i Megaplast Donji Milanovac.

 

zlatara ipm

 

Prema izmenama, rok za podnošenje prijava zainteresovanih pomeren je na 22. oktobar, dok je otvaranje ponuda zakazano za 23. oktobar. Početna cena je 1,54 miliona evra i formirana je kao polovina procenjene vrednosti imovine uvećana za vrednost zaliha plemenitih metala. U aktuelnom procesu privatizacije u IPM je sproveden još jedan socijalni program tokom koga se 47 zaposlenih odlučilo za napuštanje radnog mesta uz pripadajuću otpremninu, tako da budući vlasnik ima obavezu preuzimanja 272 radnika koliko sada zapošljava majdanpečka Industrija za preradu metala.

 

Izvor: Danas

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

Reprogram dugovanja za vodu

Piše - 17. april 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Zaječarski “Vodovod” ponudio je svojim korisnicima mogućnost reprograma dugovanja za korišćenje vode.   JKP “Vodovod”…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X