Mislite da ste spremni za Survivor? Okušajte se prvo u trci preživljavanja na Homolju

299 0

ŽAGUBICA, (Ist media) Da li ste spremni da dva dana preživite u šumi bez hrane, vode i prenoćišta?

Odgovor na ovo pitanje za najhrabrije stići će već ovog vikenda (8. i 9. oktobra), kada će se organizaciji Wild Serbia i saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Žagubica a pod pokroviteljstvom opštine Žagubica, na prostoru neistraženih, pomalo divljih  i neukrotivih homoljksih planina, održati takmičenja u kategorijama avantura, opstanak i porodica.

homoljeHomolje: Divlje i divno 

Stazu od oko šezdeset kilometara (različite dužine za svaku kategoriju), potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Od prateće opreme dozvoljeno je imati samo mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju takmičari imaju na sebi.

Ekipe će morati same da nalaze hranu, sklonište za prenoćište i vodu tokom trke. Pobednik trke biće ekipa koja sakupi najviše bodova, a oni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se staza pređe, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i za specijalne zadatke tokom same trke.

“Ciljevi manifestacije su promocija aktivnog i zdravog stila života kao i promocija turističkih destinacija u našoj zemlji,u ovom slučaju promocija opštine Žagubica”, kažu u Turističkoj organizaciji.

Ova manifestacija već sedam godina u nizu okuplja veliki broj takmičara ali i ljubitelja prirode, pa organizator veruje da će tako biti o ovog puta.

Najbolje očekuju vredne nagrade koje dodeljuje firma “Dolomite”.

Start i cilj trke biće Lovački dom  u naselju Medveđica.

Oni koji ne budu učestvovali u Survivor trci, nedaleko od Medveđice, u mestu Krepoljin, mogu prisustvovati i direktno učestvovati u manifestaciji Dani bilja i gljiva, koja se održava već 11 godina.

Svi zainteresovani učesnici ove manifestacije, biće podeljeni u grupe i ići će u berbu gljiva po obližnjim šumama. Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu ubranih i prikupljenih
gljiva, zatim izložbeno prodajne štandove sa suvenirima i domaćim proizvodima, bogat kulturno-umetnički program, ali će isto tako imati priliku da probaju specijalitete napravljene sa raznim vrstama gljiva i bilja.

Ovu Manifestaciju organizuje Ekološko društvo „Studenac” iz Krepoljina.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X