Jedan od osumničenih za krađu bakra u Boru povratnik Rašit A. Zakon i nesposobni kadrovi štite kriminalce!

309 0

policija hapssenje featuredBOR, (IST Media) Suočeni sa sve bezobzirnijim pojedincima koji ne biraju sredstva u uništenju grada, preduzeća i infrastrukture, u nameri da se dokopaju bakra, borska policija je operativnim radom došla do saznanja da je povratnik u ovom krivičnom delu Rašit A. (47) iz Bora, upravljajući kombijem, prevozio više od 420 kilograma sekundarnih sirovina za koje se pretpostavlja da predstavljaju predmete krivičnih dela.

 

Nakon što mu je ukradena roba oduzeta, o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Boru, kako bi se preduzele dalje mere, saopštila je danas policija.

 

Policijski službenici PU Bor su samo tokom septembra podneli 11 krivičnih prijava protiv lica koja se bave nelegalnom trgovinom i prometom sekundarnih sirovina, čija je ukupna vrednost 11 miliona dinara, a od aprila ove godine, to je rezultiralo podnošenjem 53 krivične prijave za nelegalni promet sekundarnih sirovina čija je vrednost procenjena na preko 53 miliona dinara.

 

Protiv R.A. su u prethodnom periodu već podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu vezane za nelegalnu trgovinu i promet sekundarnim sirovinama.

 

Iz glavne trafo stanice u Boru, juče je ukradeno bakarno uže koje služi za uzemljenje glavnog visokonaponskog trafoa, zbog čega je snabdevanje strujom grada moglo bilo ugroženo.

 

Pre nekoliko meseci iz pogona RTB-a Bor ukradene su kable koje snabdevaju strujom lift koji prevozi rudare.

 

Iako iz RTB-a pozivaju državu da se suprotstavi lopovima i otkupljivačima otpadnog metala, najčešće se u krivičnim delima pojavljaju povratnici.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Ана Петковић |

    Ко украде кокошку иде у затвор, али веће лопове штити корумпирано правосуђе.

    Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X