Horor ispred Centra za socijalni rad u Boru dogodio se pre tačno jedne decenije

1953 0

 

BOR (IST Media) Serija julskih krvavih porodičnih zločina kraj Centara za socijalni rad, podsetio je na krvavi pir koji se pre skoro tačno 10 godina (20. jula) dogodio i kraj Centra za socijalni rad u Boru, i da se nakon toga u Srbiji nije mnogo učinilo na povećanju bezbednosti korisnika usluga kraj ovakvih ustanova.

 

Podsećamo da je u julu 2007. godine četrdesetogodišnju Dušku Mitrojević u ulici Vojske Jugoslavije u Boru, na očigled trogodišnjeg deteta nožem ubio njen suprug Nenad Mitrojević (46). Mitrojević je uhapšen dva dana kasnije kraj svoje kuće u Donjoj Beloj reci, a godinu dana kasnije osuđen na 10 godina zatvora. Iz zatvora je pušten nakon sedam godina.

 

Nakon ovog zločina pre jedne decenije, ubica je kažnjen sa 10 godina zavtora!

 

Duška je sa detetom došla kod socijalnih radnika kako bi regulisla razvod braka i starateljstvo nad trogodišnjim detetom ali je prethodila svadja kraj taksi vozila koji je on zaustavio kako bi se odvezao u selo Donja belka Reka, gde je živeo.

 

„Devojčica je plakala, pa je majka požurila da je preuzme. Pošto je dete spustio na sedište automobila, prišao joj je, i nakon kraće polemike nekoliko puta zamahnuo nožem. Devojka se srušila kao pokošena, a on je sa krvavim rukama otrčao niz ulicu ka katoličkoj crkvi da bi bio uhapšen dva dana kasnije.

 

 

 

Prema njegovim rečima, jedan od prisutnih, nije siguran da je to bio taksista, utrčao je u zgradu centra, i zapomagao, tražeći da se pozovu poilicija i hitna pomoć. Lekari, koji su ubrzo došli na lice mesta, samo su mogli da konstatuju smrt, koja je nastupila vrlo brzo usled prerezane vratne arterije.

 

Ubica je bio problematična osoba sklona nasilju, a bio je zaposlen u Flotaciji Rudnika bakra u Boru.

 

Saznali smo da je protiv njega do sada bilo više prijava zbog učinjenih krivičnih dela. Do sada se ženio nekoliko puta. Jednoj od svojih bivših žena je zapalio kuću, a Snežani Nikolić, detetu koje je imao sa njom, zauvek se izgubio trag, pa su meštani sada skloni sumnji da joj je otac naudio.

 

„Kada mi je neko u komšiluku rekao da će socijalni radnici doći kako bi mu uzeli dete koje ima u braku sa Duškom, poznajući njegov karakter i činjenicu da je često pijan, savetovao sam da to ne rade bez prisustva policije, rekao nam je jedan aktivista u Mesnoj zajednici Donja Bela Reka.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X