Bor sprema skraćenje radnog vremena kafića a povećava rad noćnih klubova

581 0

 

BOR, (IST Media, Saša Trifunović, foto:Zoran Mojsin) Borski kafići suočeni sa besparicom građana, što je neminovno prouzrokovalo i pad prometa, već duže vreme upozoravaju na kratko radno vreme, zbog čega sve teže uspevaju da izmire mesečne obaveze, kao što su plćanje poreza, doprinosa, zakupa i druge režijske troškove.

 

Ali, umesto promena na koje insistiraju, usledilo je dodatno skraćenje radnog vremena koje će biti  kraće čak i u odnosu na neke gradove istočne Srbije.

 

Ukoliko članovi Opštinskog veća SO Bor, sutra (ponedeljak 21. mart) na sednici prihvate predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekta, a potom to potvrde i odbornici SO Bor, radno vreme kafića će petkom i subotom biti kraće jedan sat (do ponoći), a ukoliko ova odluka ne bude poštovana, kazna će za vlasnike lokala (pravna lica) iznositi fiksno 80.000 dinara (do sada od 5.000 do 75.000) a za preduzetnike 40.000 dinara.

 

Istovremeno, radno vreme noćnih klubova je povećano, i umesto od 21:00 do 02:00 časa iza ponoći, gostima će vrata biti otvorena sat vremena duže i to tokom cele nedelje.

 

U borskim kafićima posle 23 sata ne možete da popijete espresso

 

U kratkom istraživanju IST Media, dobili smo gotovo indentičnu reakciju i vlasnika kafića, ali i policijskih službenika. Pitali smo ih da li će biti pozitivnih efekata ove odluke čiji je primarni cilj bio uspostavljanje javnog reda i mira.

 

„Neshvatljivo je da ćemo biti primorani da zatvorimo kafić u 23 sata i da „isteramo“ ljude, često bračne parove, koji mirno sede i piju espresso, a da će noćni klubovi, kraj kojih marica gotovo redovno dežura i gde su česti incidenti u kojima učestvuju i pijani maloletnici, imati prilike da rade čak i radnim danom,“, rekao nam je vlasnik jednog kafića, koji je, logično, želeo da ostane anoniman.

 

„Ova odluka nema dodirnih tačaka koje se uklapaju u navike modernog društva“, rekao je njegov kolega, čiji je lokal u ulici Nikole Pašića.

 

Jedan od članova dežurne interventne ekipe policije, ne očekuje da će se išta promeniti na bolje, osim što će se povećati jedan sat dežurstva kraj noćnih klubova i stvoriti veći uslovi za moguće incidente.

 

U zaključku predloga odluke koja će se naći pred članovima gradske vlade, navodi se da SO Bor može urediti rad ugostiteljskih objekata tako da svi objekti imaju isto radno vreme ili može omogućiti duži rad noćnim barovima, s tim da treba imati u vidu da njihov rad u drugim mestima nije duži od 02.00 časa.

 

Gradska Vlada predlaže i dogovor na nivou Borskog i Zaječarskog okruga da se radno vreme po opštinama ujednači, kako mladi ne bi odlazili u susedna mesta.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X