Bor ponovo domaćin igara sportista sa oštećenom kičmenom moždinom

167 0

BOR (IST Media, Milena Stanojković) Grad Bor i Borsko jezero biće od 6. do 8. septembra, po drugi put, domaćini republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara SENI, koje se održavaju 24. godinu za redom.

 

Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) u 13 muških i 7 ženskih ekipa iz gradova širom Srbije, kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona, saopštio je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

 

seni

 

Učesnici će i ove godine biti smešeni u hotelu “Jezero” zbog, kako su saopštili iz Saveza, odličnih uslova u hotelu i dobre prošlogodišnje saradnje.

 

Na Igrama će učestvovati i proslavljeni stonoteniseri Vladan Petković, Aleksandar Radišić i Zorica Popadić. Mnogi paraolimpijci koji su prethodnih godina učestvovali na Igrama, među kojima stonoteniseri: Nada Matić, Borislava Perić Ranković, Mitar Palikuća, Goran Perlić; atletičari: Draženko Mitrović, Miloš Zarić, Miloš Mitić, Željko Dimitrijević,  ove godine će izostati sa Igara zbog održavanja paraolimpijskih igara u Riju. Takođe, svi strelci koji će ići u Rio, takmičili su se ranije na Igrama i Ligi u streljaštvu – Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić.

 

Učesnici ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska, a svoje sportske veštine oprobaće i u pikadu, šahu i stonom tenisu.

 

Svečano otvaranje SENI 24. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, je u sredu 7. septembra, u 9,30 sati ispred hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

 

Ovo takmičenje se održava 24. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom u životu zajednice. Sport se neguje među našim članovima i ima vrlo važnu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.” saopštilo je ovo udruženje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X